NOTÍCIES
CONTACTE

OLOT-VOLVO (Gà–TEBORG)

Un any més, dos alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament de Projectes mecànics de l’IES La Garrotxa d’Olot (Francesc Casaponsa i Xavier Dilmé), han realitzat una estada d’11 setmanes el primer i 5 setmanes el segon, per fer pràctiques a l’empresa VOLVO de Göteborg, a Suècia.

 

El projecte s’emmarca dins del programa europeu ERASMUS, i va néixer gràcies a la relació existent entre el centre formatiu i l’escola que l’empresa VOLVO té a la ciutat de Göteborg (GTG), a partir d’un projecte d’innovació educativa i d’estades d’alumnes en anys anteriors. Tant l’organisme europeu com el departament d’educació de la generalitat de Catalunya i l’IES La Garrotxa, han subvencionat el projecte per tal que l’aportació dels alumnes fos pràcticament testimonial.

 

L’estada va començar el dia 16 d’agost. Durant la primera setmana, els alumnes varen fer un seguit de visites a la ciutat i a l’empresa VOLVO CARS amb la finalitat de conèixer l’entorn en el que passarien els següents dos mesos, i a partir de la segona setmana varen començar les pràctiques a l’empresa durant 8 hores diàries fent tasques de disseny d’eines especials per a camions. L’estada va finalitzar amb una avaluació per part dels directius de l’escola i de VOLVO que va resultar molt positiva, motiu pel qual ja s’ha acordat amb l’empresa sueca, l’estada de dos nous alumnes per al curs 2009-2010.

 

Aquest és un projecte amb reciprocitat, cosa que significa que el mes de gener, acostumen a visitar-nos dos alumnes de l’escola GTG per passar 9 setmanes realitzant pràctiques en una empresa de la Garrotxa o de Girona. 

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram