Dins la IV SETMANA d’EMPRENEDORIA de @institutlagarrotxa hem rebut la visita de Sara Arbós Torrent,...
Els estudis de manteniment electromecànic permeten obtenir la capacitació professional per muntar i mantenir maquinària, equip industrial i línies automatitzades de producció d’acord amb la normativa vigent. Realitzar el manteniment elèctric i mecànic d’instal·lacions i màquines industrials.
Per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà s’ha de complir un dels requisits següents
DESCRIPCIÓ:
L’alumnat rebrà els coneixements teòrics i pràctics sobre utillatges i eines, dibuix i interpretació de plànols de fabricació, màquines i normativa aplicable. Identificació de materials, tractaments, propietats i selecció. Preparació de màquines i equips, mecanitzat manual i amb màquina eina, mesures i verificacions dimensionals, amb uns procediments ordenats i metòdics, aplicant els conceptes sobre prevenció de riscos en les operacions mecàniques.
A la UF6 l’alumnat aprendrà a dissenyar circuits elèctrics utilitzant el software EPLAN.
DESCRIPCIÓ:
En aquest mòdul l’alumnat aprendrà els processos i procediments de conformació i muntatge d’unions desmuntables, elements, materials, eines i màquines per a la seva realització al taller; així com els procediments per fer les unions soldades, tècniques de soldadura, preparació de superfícies, equips, ajust de paràmetres i materials d’aportació; utilitzant els equips de protecció individual i aplicant els sistemes de seguretat per a màquines de soldar.
DESCRIPCIÓ:
En aquest mòdul s’estudien els circuits elèctrics en corrent continu i muntatge, i programació d’un robot seguidor de línies. Es fa l’estudi i mesura de circuits en corrent altern monofàsic i trifàsic. Es realitza el muntatge d’instal·lacions domèstiques i el d’automatismes industrials cablats.
DESCRIPCIÓ:
S’estudien i es realitzen muntatges pràctics de sistemes amb funcionament automàtic mitjançant circuits elèctrics, pneumàtics i hidràulics. Aquestes tècniques s’anomenen “Tècniques de fluids”.
S’utilitzen autòmats programables (PLC’s) per automatitzar mitjançant llenguatge d’escala aquests automatismes.
DESCRIPCIÓ:
En aquest mòdul s’estudien els elements que composen les màquines, els moviments lineals i circulars i la seva transmissió, mecanismes, reductors, embragatges i caixes de canvi, corretges, politges i cadenes. Es fa el muntatge i posada en marxa de màquines, es realitzen operacions de reparació i modificació, diagnòstic d’avaries, elements de màquina, i els diferents procediments i programes pel seu manteniment, documentació i recanvis.
DESCRIPCIÓ:
S’estudien i es realitzen muntatges pràctics de màquines elèctriques.
Inicialment, s’estudia la construcció de cada grup de màquines (transformadors, generadors i motors de corrent continu i corrent altern).
Un cop conegudes les màquines es realitzen estudis dels paràmetres bàsics de funcionament a partir del control d’aquestes mitjançant quadres elèctrics.
Els quadres elèctrics es realitzaran seguint els estàndards de qualitat, utilitzant eines de disseny amb ordinador i, posteriorment, es porten a la pràctica al taller.
DESCRIPCIÓ:
S’estudien els processos de manteniment a la indústria. Conceptes bàsics i tipologies de manteniment. Es coneixen els elements associats a un procés: sensors, actuadors, robots, cadenes de muntatge, autòmats… S'aprèn a automatitzar utilitzant el PLC i programant amb mètode GRAFCET i posterior traducció a llenguatge d’escala. Finalment, es desmunta i es torna a muntar la maqueta que, posteriorment, s’utilitzarà en el crèdit de síntesi.
DESCRIPCIÓ:
Aquest mòdul professional dona coneixements per incorporar-se en el mercat de treball i dels drets i deures que tenen els treballadors, a més de proporcionar les eines per a la recerca d’ocupació.
També s’aprèn a identificar les situacions de risc derivades del treball i es coneixen els mitjans de prevenció i protecció.
DESCRIPCIÓ:
Aquest mòdul dona coneixements sobre el món empresarial i les eines per desenvolupar la pròpia creativitat i iniciativa per començar un projecte empresarial; també es desenvolupa un pla d’empresa, per crear així el propi lloc de treball.
DESCRIPCIÓ:
Aprendre a utilitzar la llengua anglesa per tal de ser capaç de relacionar-se de forma professional amb altres professionals, siguin d’on siguin; així com també entendre els manuals tècnics. Cada vegada, els mercats són més globals i la necessitat de conèixer una llengua estrangera és bàsic per moure’s pel món en qualsevol tipus de feina.
DESCRIPCIÓ:
L’alumnat realitza un projecte de muntatge i programació d’una maqueta que simula un procés industrial. La maqueta està comandada per un autòmat programable. També s’elabora la documentació pertinent.
Durada: 2.000 hores
Distribució: Intensiu, dos cursos
Horari 1r curs: matins
Horari 2n curs: tardes
Professionals
Les activitats de manteniment es desenvolupen en tots els sectors industrials; en alguns subsectors on aquestes funcions tenen una importància rellevant són:
Els tècnics que surtin d’aquest cicle formatiu podran treballar als equips de manteniment, o bé com a caps de línia en empreses de les activitats esmentades, o bé com a tècnics en empreses de serveis de manteniment industrial.
Acadèmiques
Muntar i mantenir maquinària i equip electromecànic.
Muntar i mantenir els sistemes elèctrics i electrònics de maquinària i equipament industrial.
Conduir i mantenir l’equip industrial de línies de producció automatitzades.
Dur a terme l’administració, gestió i comercialització en la petita empresa o taller.
Dins la IV SETMANA d’EMPRENEDORIA de @institutlagarrotxa hem rebut la visita de Sara Arbós Torrent,...
Enhorabona a tothom qui ha participat als XIII Premis Jordi Pujiula i en especial a...
Des de l’any 1992 el nostre institut aposta per la mobilitat amb l’objectiu de millorar...
Enhorabona a tots i totes les finalistes de la 24a edició dels PREMIS SALVADOR REIXACH...