NOTÍCIES
CONTACTE

Projecte Escoles verdes

El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Així el nostre centre es va veure amb la necessitat de col·laborar en aquest gran compromís educatiu i pertany al projecte d’escola verda des de l’any 2002.

OBJECTIUS:

 • Ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.).
 • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
 • Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Llistat d’accions i activitats genèriques del projecte:

El projecte d’escoles verdes inclou diferents temàtiques i activitats  molt diverses.
Destaquem:

 1. Dia Mundial del Clima, en defensa del futur d’un planeta viu i d’un món just.
 2. VoltOlot’19.
 3. 11a Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019.
 4. Optativa escoles verdes durant el segon trimestre. Es realitzarà el projecte coordinat pel CentreTecnològic BETA de la Universitat de Vic i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)  anomenat :
  El mar comença als Pirineus: aplicant la ciència ciutadana en l’ àmbit escolar per conèixer la contaminació per plàstics en els nostres rius i el seu transport cap al mar
 5. Reciclatge de piles: Campanya Apilo.
 6. Setmana Sense Soroll “SSS”.
 7. Pintem una paret del centre: Sostenibilitat, Canvi climàtic, ..etc( tercer trimestre)
 8. Acció Moixina: Activitat participativa de diversos centres educatius de la ciutat ( escoles i instituts)  on es netegen diferents zones de la Moixina on hi ha un augment considerable de la planta anomenada créixens i que dificulta la circulació d’aigua en aquest indret tan emblemàtic. Gràcies a accions com aquesta, es poden tornar a veure espècies de libèl·lules que anys enrere estaven en regressió.

ACCESSOS DIRECTEs

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram