NOTÍCIES
CONTACTE

Els alumnes de Moda presenten les seves col•leccions en una desfilada

El passat dissabte 6 de Juny el Departament de Disseny i Moda de l'IES La Garrotxa va presentar la 21ena desfilada a l'Hospici d'Olot a la qual van assistir unes 400 persones.

Entre els assistents hi havia l'alcalde d'Olot, Sr.Lluís Sacrest, regidors de l'Ajuntament, representants del Consell Comarcal i del món educatiu i diferents empresaris del sector tèxtil, que van voler compartir amb els joves dissenyadors una nit molt especial per a ells.

Els estudiants dels cicles formatius de grau mitjà de disseny i confecció i de grau superior de patronatge i creació, van presentar per primera vegada en una passarel•la les seves creacions i col·leccions realitzades durant el curs. Per a tots ells, aquest va ser l´inici d’un llarg camí en el món del disseny i la moda.

Tot fent de la moda un estil de vida i fruit de les seves idees, il·lusió i esforç , aquests jo ves dissenyadors ens van presentar unes peces molt originals i innovadores però alhora comercials. Peces que junt amb l’espectacle de llum i so, van brillar amb llum pròpia i van servir per crear un ambient on la imaginació i la creativitat en van ser els protagonistes.

Durant la primera part de la desfilada, els creadors més joves de 1r i 2n curs del cicle formatiu de grau mitjà de disseny i confecció van presentar els treballs fets durant el curs amb setze col·leccions de propostes molt diferents.

Van obrir la desfilada les jaquetes de pell creades pels alumnes de segon curs en el crèdit de síntesi. Jaquetes per una dona jove i actual, confeccionades amb vellut i napa, treballades amb pana i combinant diferents colors, formes i acabats, donant un aire més informal a la peça. Pel que fa a les peces de mainada , hi havia pijames d´estiu amb teixits multicolors 100% cotó, gran varietat de dessuadores personalitzades, bruses combinant diferents teixits, textures i formes i vestits d´estiu molt lleugers amb acabats artesanals. Aquests números van ser uns dels més aplaudits, per l’alegria i la vitalitat que mostraven els més menuts a l’hora de desfilar.

En la modalitat d’home es van presentar camises confeccionades en lli i cotó. Camises clàssiques i alhora contemporànies, adients per qualsevol edat i ocasió.

Les col•leccions per dona eren molt variades, des de bruses amb cotó i lli i amb gran varietat de formes per a tots els gustos: escots, cordats, mànigues... amb línees rectes i d’altres més ajustades insinuant la silueta femenina, conjunts d´esport combinant dessuadores d´estil més atrevit amb pantalons fitness pels joves actuals.Vestits de punt confeccionats amb teixits vaporosos d´una gamma cromàtica molt acertada, estilitzant la silueta femenina, faldilles de línea evasé o globus combinades amb tops i jugant amb els volums resulten unes peces funcionals per qualsevol nit d´estiu ,pantalons inspirats en l´estil informal i sempre combinats amb prendes molt femenines. I per últim una gran varietat de jaquetes, jaquetes de vellut llargues en colors llisos o bé curtes confeccionades amb lli per qui busca la comoditat i el disseny alhora.

En la segona part, tres exalumnes dels cicles formatius, van presentar les seves col.leccions creades especilament per aquesta desfilada. Col.leccions molt originals com els vestits de dona evocant l´època grecoromana que ens va presentar l´Ariadna Bosch o els vestits d´inspiració medieval de l´Ester Cardenal. Els més menuts van tornar a ser protagonistes amb la col.lecció del camises i vestits que va crear la Noni Barea.

En l´última part, els alumnes de grau superior de patronatge i creació van presentar la seva col.lecció treballada en el crèdit de síntesi segons la modalitat escollida.

La Cristina Moruno ens va presentar una col·lecció d´armilles d´home inspirada en la vestimenta dels arlequins, on s´intuïen l´originalitat, la innovació i l´estil informal i ens acostava a l´armari de l´home actual. La crisi va ser font d´inspiració a l´hora de crear algunes col.leccions. Crisi financera, econòmica i social i perquè no crisi en el disseny i la moda. Aquesta paraula va servir a la Dolors Riu per crear la seva col.lecció de bruses “Cloti”. Bruses formals amb aire desenfadat on el canvi de color de teixit reflectia el tema d´inspiració.

La Carla Dalmau ve fer una aposta per la comoditat i el disseny alhora amb la seva col.lecció “Tixop”. Una col.lecció que ens acostava al món del te. Samarretes de punt que sense descuidar en cap moment l´elegància, buscaven la inspiració de les sobreposicions i les assimetries en els elements de l´espai que les envoltava.

Tot seguit, es van veure unes creacions amb el Londres dels anys 60 i els mod com a protagonistes. Per afavorir totes les siluetes femenines, les faldilles acampanades i el joc del blanc i el negre van fer possible la col.lecció de vestits que ens va presentar la Roser Fontseca

Informalitat, elegància..., dues paraules per descriure la col.lecció “Bambola” que ens va presentar la Flora Renftle. Vestits inspirats en el segle XVIII on la combinació de colors i teixits i les formes bufades oferien un intercanvi d´efectes seguint l´estètica de les noves tendències.

Per últim i com a cloenda, en Sergi Baron va proposar per un moment deixar anar la nostra imaginació i endinsar-nos fins a la “Belle époque”, on el tallatge estret, el pit generós i la cintura marcada n´eren els protagonistes. Aquest és l´estil que va voler plasmar en els seus vestits de nit , on el disseny es caracteritzava per la seva elegància.

Entre els aplaudiments del públic que al llarg de tota la nit no va deixar de recolzar a aquests joves dissenyadors, es va posar punt i final a l’edició d´enguany d’aquesta desfilada.

El Departament de Disseny i Moda agraeix l’assistència a la desfilada i l’ajuda de tots els col.laboradors que l’han fet possible. Fins l´any vinent.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram