NOTÍCIES
CONTACTE

Dos primers premis del Salvador Reixach per a alumnes de l’Institut La Garrotxa.

Dissabte dia 5 d’octubre, al Santuari dels Arcs de Santa Pau, va tenir lloc  l’acte de lliurament dels XIX premis Salvador Reixach per a Treballs de Recerca i Projectes Finals de cicles.  Dels sis àmbits que es premiaven (àmbit d’estudis comarcals, àmbit II República i Guerra Civil, àmbit social i humanístic, àmbit d’art i comunicació, àmbit d’emprenedoria i empresa i àmbit d’anàlisi i gestió), dos primers premis van recaure en alumnes de nostre centre. Concretament són la Laia Palomeras, de batxillerat, que va obtenir el primer premi de l’àmbit de comunicacions, i la Carlota Alcayde, del cicle formatiu de Patronatge i moda, que va ser la guanyadora del primer premi en l’àmbit d’emprenedoria i empresa. A més, van resultar finalistes els treballs de batxillerat de  l’Àstrid Belastegui, Ramon Buxó, Joan Coma, Helena Puigdevall i Xi Zhengh, i el de la Irina Montenegro de cicles formatius.
La Laia va presentar el treball “He matat Donald Trump”, un cas de manipulació informativa que va afectar la ciutat d’Olot l’octubre de 2007 és el detonant d’aquest treball, que mostra amb quina finalitat i sota quins interessos es manipulen les notícies, qui són els responsables de fer-ho i com ho fan. També intenta esbrinar fins a quin punt la gent és conscient d’aquest fet.
El treball de la Carlota, titulat Orion’s Stardust, és un projecte de confecció de peces de vestir a partir de roba de segona mà. De manera que permet una reutilització de teixits, minimitzant la petjada ecològica en l’àmbit del tèxtil.  Segons el jurat, destaca per una magnífica presentació, un ordre impecable que convida a la lectura, un exhaustiu pla de finançament per a analitzar la viabilitat econòmica, un bon anàlisi tècnic del producte i la incorporació de la prevenció de riscos laborals en el sector.
Des d’aquí volem felicitar-los a tots i desitjar que tinguin molta sort!
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram