NOTÍCIES
CONTACTE

Jornades d’Orientació al Treb dels alumnes de Laboratori de Diagnòstic Clà­nic

En el marc de les JOT (Jornades d’Orientació al Treball), els passats 27 i 28 de febrer, amb els alumnes del cicle  de Laboratori de Diagnòstic Clínic vam realitzar diverses visites enfocades a conèixer el funcionament de laboratoris d’investigació, producció, control de qualitat i diagnòstic, en diferents àmbits del territori. Àmbits en els quals els nostres alumnes podrien desenvolupar les seves activitats com a professionals un cop acabat el cicle.
Vam visitar les instal·lacions d’Hipra a Amer, concretament els laboratoris dedicats a I+D+i i els laboratoris dedicats a la producció de vacunes animals. Hipra és una de les empreses punteres a nivell internacional, tant pel que fa a investigació, desenvolupament i producció a gran escala de vacunes animals, com pel que fa a ser un model de referència de gran empresa en contínua expansió a nivell nacional i internacional.
També vam poder visitar les instal·lacions de diagnòstic clínic de l’IAS de Sta. Caterina, on es processen un gran volum de mostres provinents tant del propi Hospital, com de centres sanitaris propers. Aquesta visita va permetre als alumnes veure un entorn en què s’utilitzen les últimes tecnologies per automatitzar els mètodes diagnòstics portant a minimitzar l’error humà i el temps d’espera per a un diagnòstic.
Per últim vam visitar les instal·lacions de SARVAL a Begudà. Una empresa dedicada al tractament de subproductes animals no destinats a consum humà i residus alimentaris. En concreta a SARVAL es dedica a la producció de greixos i farines animals per a la producció d’aliments de mascotes i animals de granja i fertilitzants . Durant la visita vam poder veure la importància dels controls de qualitat com a garant de l’excel·lència dels productes, serveis i procediments realitzats, respectant així les normes de seguretat alimentària, seguretat laboral i el medi ambient. 
   
Així mateix, una de les sessions realitzades al propi centre també en el marc de les JOT, va consistir en una xerrada sobre les últimes novetats aplicades al diagnòstic prenatal, la qual cosa en va suposar una doble satisfacció: d’una banda ampliar el coneixement sobre les últimes tècniques i, de l’altra, el fet que la conferenciant era una exalumna del centre que treballa actualment al departament de genètica de l’IAS Sta. Caterina.
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram