NOTÍCIES
CONTACTE

Sortida al cap de creus amb alumnes de Batxillerat.

El dimecres dia 14 de novembre, els alumnes de Batxillerat que estan cursant història de l’art i ciències de la terra i del medi ambient de l’ Institut la Garrotxa vàrem visitar el Paratge de Tudela, un dels indrets més emblemàtics del Parc Natural del Cap de Creus. Vàrem organitzar una activitat pedagògica interdisciplinària des dels Departaments de Ciències i Història.
La nostra guia ens va explicar de manera molt engrescadora el seu  alt valor geològic, amb estructures i aflorament de roques.(esquistos i pegmatites) i la relació d’aquest paisatge amb l’obra de Salvador Dalí.
Vam poder observar les roques més antigues de Catalunya , al voltant de 500 Ma, i el paisatge que moltes vegades la guia el va anomenar com “Geologia en estat pur”.
Vàrem poder comprovar de primera mà l’empremta que les persones hi hem anat deixant al llarg de la història. Les troballes arqueològiques gregues i romanes a la cala Culip, la construcció als anys setanta de la urbanització Club Mediterranée...i  la protecció d’aquest espai com a Parc Natural a l’actualitat.
Durant el recorregut ens fixàvem en les singularitats de cada roca i intentàvem relacionar-les amb elements reconeguts, animals...Aquest desplegament de la nostra imaginació ens va fer entendre el mètode paranoico-crític de Salvador Dalí. Estretament vinculat a aquest paratge, va ser la font d’inspiració d’algunes de les seves obres més populars, com ara el Gran Masturbador o la Persistència de la Memòria.
Geologia, medi ambient i història de l’art tenen més punts de connexió del que a vegades es creu. La màgia va tenir els seus efectes.
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram