NOTÍCIES
CONTACTE

La maternitat d'Elna d'Assumpta Montellà 

El  Departament de Català va organitzar per a alumnes de  4t d’ESO una sortida optativa al Teatre  Poliorama de   Barcelona  el dia 12 de març, per tal d’assistir a la representació de l’obra de teatre La maternitat d’Elna a partir de l’obra d’Assumpta Montellà.

La Maternitat d’Elna parla d’uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil. El gener del 1939, gairebé mig milió de persones van fugir a França. Moltes d’elles van ser internades en els camps de concentració francesos com el d’Argelers. La maternitat d’Elna parla del que va ser capaç de fer  una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condicions higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

Aquesta activitat està inserida dins el projecte comú entorn a la Guerra Civil, que han preparat conjuntament els departaments de Socials, Castellà i Català del nostre institut. Va ser una bona manera d’apropar els joves al teatre  i a la nostra recent història d’una forma atractiva i educativa.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram