NOTÍCIES
CONTACTE

Les JOT dels alumnes de Laboratori Clà­nic i Biomèdic

Aquest curs, durant les Jornades del mes de febrer, els alumnes de primer i segon de Laboratori hem tingut la possibilitat de visitar alguns centres relacionats amb els nostres estudis que han ampliat la visió del que pot ser el nostre futur professional.
Les visites realitzades han estat les següents:
-    Laboratoris SPINREACT situats a la Vall d’en Bas. Empresa de fabricació I exportació de reactius per anàlisis clíniques. Aquí a més d’una xerrada informativa sobre l’empresa, alguns alumnes voluntaris, vàrem realitzar determinacions analítiques en sang i orina a partir de Kits de reactius fabricats a Spinreact. També vam poder fer una visita molt interessant a l’empresa passant per les diferents seccions: laboratoris, control de qualitat, producció,…etc.
-    Institut de Medicina Legal de Girona, on una metgessa forense i un Tècnic d’Anatomia Patològica, especialitzat en necròpsies, ens van explicar en què consisteix la feina d’aquests professionals, així com el desenvolupament de l’autòpsia d’un cadàver. Després vam poder visitar la sala de necròpsies. Va resultar una visita molt interessant on vam poder preguntar aquells dubtes o curiositats que teniem sobre aquest tema.
-    Laboratori de Reproducció Humana Clínica Girona. Aquí la visita la vam dividir en 2 parts. Primer vam poder visitar , en grups reduïts, els laboratoris on es duen a terme les tècniques d’analítica de semen, recuperació d’espermatozoides per a la seva posterior utilització, i les tècniques de  Fecundació in vitro (FIV) i microinjecció espermàtica (FIV-ICSI). Seguidament, a la sala d’actes ens van explicar amb imatges molt didàctiques tot el procés d’una fecundació in vitro.
En resum van ser uns dies molt profitosos on vam poder descubrir altres camps totalment diferents : des de tot el que envolta la mort en circumstàncies especials fins al naixement d’una nova vida, passant pel món  de l’empresa destinada a l’analítica clínica.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram