NOTÍCIES
CONTACTE

Jan Tresserres alumne de l’institut guanya els 2on premi Argó de ciències sobre les indianes.

El passat dimarts dia 20 de juny es van lliurar els 14ns  premis Argó a treballs de recerca de batxillerat a l’edifici del rectorat de la UAB.
Es van presentar més de 300 treballs de recerca dividits en 7 àmbits . Per cada àmbit van donar 3 premis i 4 mencions honorífiques.
El treball “El color de les indianes, un món de tints naturals “ de Jan Tresserres Pujades , sota la tutoria de la professora Rosa Pons va obtenir el segon premi dins l’àmbit de ciències.  Es tracta d’un estudi sobre els tints naturals que s’utilitzaven a la indústria de les indianes i concretament a la zona d’Olot durant els segles XVIII i XIX. Una part d’aquesta recerca la dedica a recollir informació sobre els tints i de quina manera els obtenien per confeccionar les indianes ( teixits de cotó estampats per una sola cara amb motllos de fusta o de cautxú). La part pràctica té un enfocament científic i dissenya un experiment   per obtenir els tints i tenyir teles usant diferents variables , fent rèpliques... Dedica una gran part del treball a localitzar les plantes que usaven, classificar-les i extreure’n el tint. També va entrevistar a diferents especialistes en temes d’història i de tints naturals.
 Des de l’institut estem molt contents i felicitem a en Jan pel seu magnífic treball.
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram