NOTÍCIES
CONTACTE

Projecte Gutemberg 3D

L’Institut La Garrotxa junt amb 10 centres més de l’estat Espanyol, ha participat en una convocatòria de projectes d’innovació educativa finançada amb fons europeus, i dotada amb més de 6 milions d’euros. Dels centenars de projectes presentats a tot l’estat, el Gutemberg3D, que és el projecte presentat per l’institut , ha estat el primer classificat a nivell estatal.

150.000 euros és la màxima dotació que es podia obtenir com a finançament del projecte, i aquesta és la quantitat que ha rebut el conjunt dels 11 centres, dels quals, 14.900 corresponen a l’INS La Garrotxa.

Gutenberg 3D es un projecte basat en el desplegament de la tecnologia d’impressió 3D als centres escolars, fomentant  el treball col·laboratiu entre alumnes i professors de diversos centres de l’estat espanyol.

A més de l’aspecte col·laboratiu i de difusió tecnològica, el Gutemberg3D pretén crear col·laboracions internes entre diversos centres participants  per tal de dissenyar i construir objectes que tinguin una utilitat social.

Al Robolot 2015, que es durà a terme els dies 18 i 19 del proper més d’abril, podrem veure alguns dels dissenys en que esta treballant el grup. Un dels treballs que més popularitat està tenint és la fabricació de pròtesis humanes  reals per a persones que hagin sofert amputacions i que no disposen de medis econòmics. Durant els dies del Robolot, el professor granadí Federico Coca, junt amb el professor basc Carlos Lizabe, es desplaçaran a Olot i ens mostraran algun d’aquests treballs de forma real.   

Els alumnes  son també protagonistes del projecte, ja que han de crear col·laboracions entre si per tal de dur a terme un projecte comú. A  l’ institut La Garrotxa es du a terme a través de la col·laboració dels alumnes de segon curs de mecànica i ’automatització en tres projectes, un dels quals, te també una finalitat social: crear un model de robot educatiu utilitzable a partir de P3.

A la fotografia, Federico Coca amb un dels projectes.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram