NOTÍCIES
CONTACTE

Estades de prà ctiques a l'estranger d'alumnes de l'Institut

Al llarg dels mesos d’estiu diversos alumnes de  Formació Professional de l’Institut La Garrotxa han realitzat estades de pràctiques en empreses de França, Alemanya i Irlanda.
Alumnes de les branques de manteniment electromecànic i agricultura i jardineria han realitzat estades d’entre 4 i 8 setmanes de durada per realitzar part de la Formació en Centres de Treball que cal superar per obtenir una titulació de FP, en empreses del sector fora del país. Aquestes estades han estat subvencionades amb Fons Europeus del programes LEONARDO i ERASMUS, i coordinades tant per professors del centre com per tutors a les empreses on han realitzat l’estada.
En Pau Pagèsi en Roger Serra , alumnes de primer curs de Manteniment Electromecànic varen realitzar una estada de 4 setmanes a Perpinyà a les empreses Syntech Extrusion, empresa dedicada a la fabricació de taps de plàstic, i SAS STC – Caustier, empresa especialitzada en la fabricació de línies i màquines per el sector fructícola. L’estada estava coordinada a través del Lycée Professionnel Charles Blanch de la mateixa ciutat, i els alumnes s’allotjaven a l’alberg del centre. Aquesta entitat durant el mes de març havia enviat cinc alumnes a fer pràctiques a la nostre comarca a les empreses Ascensors Serra, Inteplast, Masias Recycling, Tavil Indebe i Xuclà, Mecàniques Fluvià; sota la coordinació del nostre institut.
L’Àngel Quintana i l’Èric Parramon per la seva banda varen realitzar una estada d’un mes a Irlanda, concretament a l’explotació Kilbrack Farm de Cork. Aquesta empresa està especialitzada en l’agricultura ecològica i la distribució directa a mercats i restaurants. L’estada,  en aquest cas coordinada directament amb l’empresa,  es va realitzar en famílies de la zona.
Finalment en Nil Pujades va passar els mesos de juliol i agost a Alemanya, concretament a Krugzell, a la regió de Bavària. Va realitzar les pràctiques als vivers Hieldl especialitzats en la obtenció i producció d'espècies vegetals molt apreciades en el sector ornamental, fent feines molt variades. Entre elles la poda, trasplantacions en contenidors i un munt de coses més relacionades en el món de la producció vegetal i el viverisme. La mateixa empresa li va facilitar un apartament per instal·lar-se.
Les valoracions per part dels alumnes en tots els casos és bastant o molt positiva, destacant l’acolliment tant de les empreses com de les famílies i persones amb qui s’han relacionat, com per la possibilitat d’aprendre o millorar un nou idioma i conèixer un nou país.
Des del centre es valoren molt positivament aquestes i la resta d’estades i intercanvis que es van realitzant, la majoria d’ells fins ara molt positius, tant a nivell d’alumnes, com a nivell  de socis a l’estranger. Creiem que és una opció molt interessant per tal de que els alumnes puguin, a més de formar-se, conèixer altres cultures, altres maneres de treballar, i sobretot puguin veure de primera mà la necessitat de dominar l’anglès o una altra llengua estrangera.
De cara al proper curs el centre ja ha sol·licitat 12 estades, emmarcades en el programa ERASMUS+, a : França, Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Itàlia i Àustria.

Comissió Mobilitat Institut La Garrotxa.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram