NOTÍCIES
CONTACTE

Sortida-Taller dels alumnes de 2PJE, sobre BIOCONSTRUCCIÓ a Palafrugell

El passat 18 de desembre alguns alumnes del CFGS de Projectes d’Edificació van assistir a una visita en la vivenda construïda en el paratge de l’Horta de la Viola de Palafrugell. Es tracta d’un exemple d’edifici construït amb criretis de bioconstrucció. L’estructura principal de l’edifici és de fusta, tant els elements verticals com els forjats; mentre que la composició de les parets de tancament és amb bales de palla. Per tal de protegir la palla de la humitat té un revestiment de 5 cm de gruix amb argila. I a més és el suport de l’acabat que és amb morter de calç, amb un gruix de 2 cm.

En la mateixa visita es van poder veure altres edificacions secundàries, també construïdes amb el criteri d’autoconstrucció. Concretament en el galliner es va poder veure una coberta reciprocal, on les bigues de fusta es van suportant entre elles sense necessitat d’un pilar central.

La jornada en sí fou interessant per poder veure sistemes de construcció alternatius a la construcció més tradicional.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram