NOTÍCIES
CONTACTE

1r Premi San Viator pel treball de recerca de Manel Lòpez Melià 

El passat dissabte dia 5 d’octubre es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis San Viator  a Madrid. Es tracta d’un concurs  estatal que vol fomentar l’esperit científic i la creativitat  entre els joves. El certamen està convocat pel Col·legi Madrileny San Viator amb la col·laboració de moltes entitats patrocinadores i entre elles el CSIC ( Consell superior d’investigacions científiques) que actua també com a jurat.

Durant l’acte de la XIX edició es van repartir més de 30 premis entre els alumnes i els professors orientadors dels treballs premiats . Es van presentar al voltant de 400 treballs procedents de centres educatius de moltes  comunitats del estat espanyol.

El treball de recerca  amb el títol   “Brought by the wind”  breu estudi aerobiològic  de l’ institut La Garrotxa realitzat per Manel Lòpez Melià i dut a terme durant els estudis de batxillerat que va finalitzar el mes de juny passat, va obtenir el Primer premi de ciències.

És un treball que tracta d’aerobiologia, la branca de la biologia que estudia les partícules aerotransportades, com el pol·len i les espores fúngiques.  Aquest projecte s’ha centrat en l’estudi de les espores fúngiques i en els factors que influeixen en la variació de la càrrega fúngica a l’aire de l’ institut. Es va investigar com influïen algunes variables , com la ventilació dels interiors, la presència i activitats humanes o l’ús de les dutxes en els vestidors. També s’ha tingut en compte les condicions meteorològiques dels dies del mostreig en especial el vent i justament d’aquí surt el títol original del treball “Allò que el vent ens dugué”, en el moment de traduir-lo per presentar-lo al concurs de Madrid es va creure oportú posar el títol en anglès.
 

També el passat 20 de setembre i durant la primera sessió de Els grans interrogants de la ciència es van presentar els treballs guanyadors d’aquest any.

En Manel que també va estar premiat en aquesta convocatòria va explicar el seu treball de forma entenedora i clara i alguns dels assistents es van interessar pel seu treball .

També van estar premiats en aquesta convocatòria dos treballs més del nostre institut que són: Mengem bacteris? D’Eva Magret Descamps a l’àmbit de ciències i Faraway de Marc Ortiz Torres en l’àmbit tecnològic.

Felicitem a tots els alumnes i els desitgem que continuïn treballant en els nous estudis que han començat aquest curs.

 

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram