NOTÍCIES
CONTACTE

L'alumna Laura Sayol ha rebut un dels premis de la Universitat de Vic per el seu treball de recerca

L’alumna de l’Institut La Garrotxa LAURA SAYOL ha rebut un dels premis de la Universitat de Vic per als millors Treballs de Recerca  de Batxillerat. La seva investigació es va centrar en l’estudi de la comunitat microbiològica del paper moneda. El treball va tenir com a assessora la catedràtica de biologia Concepció Ferrés.
L’objectiu fou realitzar l’estudi quantitatiu i qualitatiu de la comunitat bacteriana dels bitllets per descobrir si existia alguna relació entre l’estat de desgast i el valor del bitllet amb el nombre de colònies crescudes. Els resultats mostraren una població reduïda de microorganismes, la majoria dels quals eren patògens.  Es va poder concloure que poc contacte humà és suficient per contaminar els bitllets i que, al provenir de l’home, els bacteris presents solen ser patògens o, si més no, oportunistes. Per tant, si tenim en compte els resultats d’aquesta recerca, tindrem en compte que és necessari procurar una bona higiene de les mans després d’entrar en contacte amb el paper moneda.
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram