NOTÍCIES
CONTACTE

Presentació conveni FP Dual cilce formatiu d'elaboració de productes alimentaris.

El proper dimecres dia 16 de juliol a les 12h del migdia tindrà lloc la presentació del Conveni de Formació Professional DUAL del nou cicle formatiu de grau mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris que s’impartirà a l’Institut la Garrotxa a partir del curs 2014/2015, amb l’assistència del delegat d’Ensenyament a Girona, Sr. Albert Bayot i les empreses participants, juntament amb els professionals del Departament d’Ensenyament que han impulsat el projecte.
Aquests estudis neixen de la voluntat del Departament d’Ensenyament d’impulsar la formació professional en modalitat DUAL i de la necessitat de les empreses del sector alimentari de la comarca de disposar de personal qualificat per optimitzar la producció i potenciar la innovació. És per això que es valora molt positivament aquesta nova oferta formativa, encaminada a proporcionar els coneixements necessaris per elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.
Després de la presentació del conveni tindrà lloc la primera Comissió de Seguiment entre les empreses signatàries del conveni i els representants de l’Institut per definir les línies de treball encarades a les necessitats actuals de les empreses del sector.
Des de l’Institut encoratgem als joves de la comarca a plantejar-se aquesta opció que ofereix unes bones perspectives d’inserció laboral!
Empreses adherides al conveni :
- Embutidos Caseros Collell, S.L.U.
- Embotits Monter, S.L.U
- Esteban Espuña, S.A.
- J. Curós , S.L
- Noel Alimentària, S.A.U
- Ramon Ventulà, S.A.
Estructura del cicle a nivell de continguts
Primer curs
Al llarg del primer curs els alumnes adquiriran els coneixements i destreses suficients per poder desenvolupar una correcta tasca a l’empresa.
Es donarà especial èmfasi a aspectes clau en la indústria alimentària, com la higiene, la seguretat i la qualitat alimentària, el coneixement de les matèries primeres, el processat de productes i la seva gestió logística.
També s’oferiran sessions pràctiques per tal d’adquirir habilitats en la preparació de les matèries primes i en el coneixement dels principals mètodes de transformació i de conservació dels aliments.
S’assegurarà que els alumnes realitzin un bon nombre de visites a empreses, per tal de veure de primera mà els processos productius i l’organitzacióque trobaran durant la realització de les pràctiques i en el seu futur laboral.
Aquesta formació des del centre es veurà completada a partir de finals de març amb la realització de la formació en centres de treball, on es dedicaran 220 hores a fer pràctiques en empresa mentre es continuen també les classes a l’institut.
Segon curs
Durant el segon curs els alumnes assistiran a classe un parell de dies a la setmana i la resta de dies aniran a l’empresa a fer la resta de la formació amb un contracte laboral o una beca salari (757h).
En el centre s’acabarà d’aprofundir a nivell teòric i pràctic en els principals processos productius de la indústria alimentària, mentre que a l’empresa es portaran a terme les pràctiques en modalitat dual, on els alumnes rebran formació i també seran avaluats de certs mòduls professionals impartits al llarg del cicle formatiu.
INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram