NOTÍCIES
CONTACTE

I Trobada de Comitès Ambientals de La Garrotxa i La Selva

El dimarts dia 9 de febrer es va celebrar a l’IES La Garrotxa la I Trobada de Comitès Ambientals de la Comarca i d’algunes escoles de la comarca veïna: La Selva. Ja fa 10 anys que el programa Escola Verda s’ha implantat en molts centres educatius de tot Catalunya. Durant aquests anys ja s’han fet sessions tipus fòrums, Simposiums... però aquestes trobades implicaven poques persones de cada centre. En pla experimental s’ha iniciat a les comarques gironines una nova fórmula com la que es va fer el dimarts passat, és a dir possibilitar la trobada de comitès ambientals d’alumnes de secundària i primària (5è i 6è).

Al voltant de 90 persones entre alumnes i professors es van reunir per intercanviar experiències i comentar-les. La finalitat de la trobada va ser facilitar el contacte entre els alumnes de diferents centres educatius.
El director del centre acollidor, Albert Bramon, va donar la benvinguda a tot el grup a la sala d’actes i a continuació es van fer 4 grups de treball que van ocupar diferents aules per explicar les actuacions escollides i la seva difusió.
Per part de l’IES La Garrotxa es van presentar dues actuacions:
• La despesa de llum de l’IES que formava part del treball de recerca de l’Arnau Fluvià de 2BT. Va exposar una part dels seus resultats i va fer propostes de millora. Va detectar que sovint tenim els llums oberts d’aules a les hores del pati o en hores que les aules són buides, a l’hora que va quantificar la despesa innecessària i va fer una estima dels diners que estalviaríem si fóssim més curosos tots plegats. La proposta de millora va ser instal•lar sensors de llum que s’obrin quan detectin presència humana.
• A l’apartat de difusió 3 alumnes de 2 ESO (Paula Gibert, Nuri Nadal i Ingrid Carreró) van explicar la difusió d’estalvi d’energies a partir de frases diferents i en les llengües que s’imparteixen a l’IES que es van enganxar als vidres d’algunes dependències del centre. Sense oblidar que alguns alumnes nouvinguts n’han traduït alguna amb les seves llengües.
Els alumnes de primer( Guillem Durante, Sergi Gòmez, David Àrias, Ferran Massegu, Albert Ortiz, Martí Julià, Adrià Bassols, Genís Tomàs i Eduard Pujol) van ser els encarregats de fer les visites guiades de cada grup , insistint en aspectes medi ambientals.
A la sala d’actes es va projectar un recull de fotos impactants amb l’objectiu de fer reflexionar. Les alumnes Helena Compte i Raquel Juventeny van preparar la selecció de fotos i tot el muntatge amb la col•laboració de Guillem Durante de 1r d’ESO.
Es va obrir una “llibreta verda” amb l’objectiu de deixar constància de reflexions, comentaris... que es passarà al proper centre receptor de la següent trobada.
A l’hora de dinar, malgrat el fred i la pluja, vam fer una visita a una zona propera i 3 alumnes de 4t i 3r d’ESO (Sílvia Serra, Laia Oliveres i Alba Tomàs) van preparar una explicació sobre la formació dels tossols i a continuació es van visitar . Tots vam dinar en petits grups. La pluja ens va fer tornar a l’IES i deixar uns jocs a mitges.
A les 4 de la tarda es va fer la cloenda de la jornada i es van repartir unes bosses de roba, un sobre amb instruccions de reciclatge i uns imans per la nevera (donació de SIGMA) a cada persona.
La majoria de centres van haver de marxar però alguns ens vam quedar a la sala d’actes a veure una pel•lícula.
Només ens queda fer-ne la valoració i després de les JECLL/JOT ens reunirem i recollirem les opinions dels participants tot i que la impressió general era bona.
La trobada va ser possible gràcies a la col•laboració i l’entusiasme de moltes persones, a totes elles, els agraïm la seva implicació.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram