NOTÍCIES
CONTACTE

Guanyadors del premi a millor projecte col•laboratiu de projectes emprenedors d'FP a Catalunya

Ahir dimarts 24 de febrer va tenir lloc al Cosmocaixa de Barcelona el lliurament dels premis de la tercera Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya de mans de la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. La Mostra vol exposar i promocionar els millors projectes emprenedors del passat curs 2013-2014, realitzats per alumnes de formació professional. S’han valorat els projectes que reflecteixen la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització.

D’un total de 34 projectes presentats s’han lliurat 9 premis entre els quals hi ha el de Millor projecte col•laboratiu entre cicles tant en la categoria de grau mitjà com en grau superior dut a terme per Joan Pujol Viader, exalumne del cicle formatiu d’explotació agropecuària de l’Institut la Garrotxa, que va desenvolupar conjuntament amb els alumnes Eva Aymerich i Rubén Pérez de l’Escola d’Art i Joan Roqueta, Marc Toboso i Martí Vilares de l’Institut Bosc de la Coma.

“Can Mas Nou-Horta km 0” neix de la idea d’en Joan Pujol de crear un mercat de proximitat basat en la venda de productes obtinguts de l’explotació ecològica;  fruites i verdures del temps, ous, mel envasada i verdures en conserva bàsicament. Però per aconseguir un projecte amb cara i ulls, ben estructurat i preparat per fer-se un forat a l’actual mercat existent,  es va plantejar la idea de fer un treball col•laboratiu. Per aquest motiu l’Institut la Garrotxa es va posar en contacte amb l’Escola d’Art que serien els encarregats de realitzar el disseny i logos del producte i l’Institut Bosc de la Coma que faria la pàgina web per donar a conèixer el producte i promoure la venda online. L’acollida als altres dos instituts va ser excel•lent i entre tots han pogut presentar un projecte fantàstic que destaca la voluntat de superació, la capacitat d’esforç i la il•lusió d’aquests joves.

Els centres guanyadors de les diferents modalitats han estat:

-  Gallines per a tothom, projecte de l’Escola Joviat de Manresa guanyador del primer premi a la Millor idea en grau mitjà. Creació d’una empresa que  es dedica a prestar un servei de lloguer de gallines, dins d’un galliner què també es pot visitar, posar nom a les gallines, donar-les de menjar, agafar-les i recollir-ne els ous. Aquest producte està adreçat a nens i famílies.
 
-  Akam, de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa, primer premi al projecte Més viable en grau mitjà. Empresa que ofereix  tot tipus de mobles, objectes personals i de decoració, reciclats..
 
-  Can Mas Nou, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, i l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, premi al Millor projecte col•laboratiu entre cicles tant en la categoria de grau mitjà com en grau superior. Empresa que vol produir i distribuir els seus productes d’explotació  ecològica, repartint: cistelles de fruita, verdura, ous, mel, pol•len i verdures en conserva.
 
-  Snailfarm, de l’Institut La Guineueta de Barcelona, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau mitjà. Creació d’una empresa que es dedica  a la criança de cargols europeus per a la producció i venda de crema estètica, gel de bany i bàlsam labial, obtinguts de la secreció de los mateixos i també per vendre com a producte de restauració.
 
-  Tot aquí, d’Educem Centres d’Ensenyament de Granollers, primer premi a la Millor idea en grau superior. Empresa que es dedica a la compra i venda tant directa, com per web, de tallers de reciclatge i subhastes de productes de segona mà.
 
-  Adaptour, del Centre d’Estudis Joan XXIII de l’Hospitalet, primer premi al Millor pla de projecte en grau superior. Empresa que ofereix un servei de transport turístic adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, amb Tours per la ciutat de Barcelona.
 
-  Liyorestaurant, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, primer premi al projecte Més viable en grau superior. Restaurant que ofereix un servei de menjar sa amb dos tipus de propostes gastronòmiques:
. “Urbanpicnic” Per a persones que treballen i mengen sempre en restaurants.
. “UrbanMeals”: Per a persones que només precisen del servei els caps de setmana.
 
-       Actibages, de l’Escola Joviat de Manresa, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau superior. Servei que  ofereix una pàgina web especialitzada amb informació de les activitats que s’organitzen a la comarca del Bages promocionant especialment les activitats solidàries.
 
També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Institut de l’Ebre (projecte Invert i projecte Bioebre), Escola Tècnico Professional Xavier de Barcelona (projecte Hostessfarma), i l’Institut de Terrassa (projecte Denim Jeans).

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram