NOTÍCIES
CONTACTE

Gran èxit de participació al Robolot 2011

El Robolot 2011 tanca la seva desena edició amb un gran èxit de participació. Malgrat el canvi d'ubicació, centenars de persones han visitat aquest diumenge el certamen de robots didàctics de la Garrotxa que, per primer any, ha comptat amb la coorganització de la Fundació Príncep de Girona.

La robòtica com a foment de l’emprenedoria

La sala el Torín d'Olot s'ha convertit aquest diumenge en un gran aparador de la robòtica didàctica. Més d'un centenar d'alumnes de diferents instituts de Catalunya, Madrid, Segovia i Màlaga, han presentat les seves creacions i han competit en les diferents categories del Robolot (lego, minisumo lego, rastrejadors i minisumo). Però la jornada no només ha consistit en un concurs, sinó que al Robolot s'ha pogut veure la imaginació, la creativitat, el talent i l'esforç de tots els participants que han aprofitat la jornada per intercanviar experiències, tècniques i coneixements sobre la robòtica. Un camp d'aprenentatge que ha demostrat ser un incentiu a l’emprenedoria per als més joves.

L'Institut de Guissona i l'INS Bosc de la Coma becats al CSIC

Entre tots els participants al Robolot s'han atorgat, finalment, una trentena de premis repartits en les diferents categories del concurs. Però un dels premis importants del Robolot és l'estada (d'un professor amb els seus alumnes) durant una setmana al CSIC  per tal de veure com treballen els seus  investigadors en el camp de la robòtica. Aquesta beca s'atorga als dos centres que més premis hagin aconseguit durant el Robolot. En aquesta ocasió l'Institut Guissona de Lleida i l'INS la Garrotxa han estat els centres que més premis han guanyat al certamen però com que l'INS Garrotxa va guanyar aquesta beca l'any passat, ha deixat desert el seu premi que ha passat directament al tercer classificat, l'Institut Bosc de la Coma.

Prototips especials

El Robolot no és només una competició sinó que és un espai en el que els alumnes poden mostrar les seves creacions i compartir-les entre ells. Precisament aquest diumenge els alumnes de IES Juan de la Cierva de Madrid, Oscar Ramílez i Daniel Gómez, han presentat un robot que camina sobre sis potes (com una aranya), amb una càmera incorporada i que és capaç de fer exercici (flexions), esquivar obstacles o “saludar” amb dues de les sis potes. Un prototip que ha arrencat els somriures i aplaudiments del públic assistent. D'altra banda l'alumne del mateix centre, Eddy Cuizaguana, ha presentat un altre robot, en aquest cas amb quatre potes, que és capaç de caminar amb les potes però també de transformar-se  i avançar sobre rodes.
Alumnes dels l’Institut Cendrassos de Figueres i l’Institut Busquets i Punset d'Arbúcies han presentat també prototips de robots humanoides (amb forma humana) que podien fer diferents moviments (fins i tot ballar!).

Un futur prometedor

Aquest ha estat el primer any que el Robolot i la Fundació Príncep de Girona han organitzat conjuntament el concurs de robots didàctics de la Garrotxa. Un certamen que, per primera vegada, s'ha obert a centres de fora de Catalunya. La bona acollida d'aquesta desena edició esperona als organitzadors a continuar treballant per fer créixer i ampliar aquest certamen que, un any més, ha demostrat que els joves estudiants tenen la creativitat i l'empenta  necessària per tirar endavant els seus projectes, és a dir, tenen un futur prometedor.

 

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram