El passat 28 de maig un total de 123 alumnes de primària i secundària de les escoles La Bòbila , Volcà Bisaroques i la Pia, així com dels instituts Bosc de la Coma i La Garrotxa, van assistir a l’activitat participativa de millora i coneixement del medi natural i social als Paratges de la Moixina anomenada “ Acció Moixina”.
És una activitat que s’enllaça amb el Projecte d’Escoles Verdes de la Garrotxa i es realitza una acció d’Aprenentatge – Servei en aquest indret. L’objectiu és retirar els créixens dels diferents recs de la Moixina per posteriorment assecar-los i portar-los a la planta de compostatge. Els créixens (Nasturtium officinale) són plantes invasives que degut a la ràpida colonització en els rierols i aiguamoixos poc profunds , aturen la circulació de l’aigua en aquest ambient, alterant l’equilibri de l’ecosistema. Paral·lelament també buscàvem els macroinvertebrats que s’amagaven entre les fulles i les arrels d’aquesta planta.
L’activitat ha estat organitzada per l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot amb la col·laboració de TOSCA “serveis ambientals d’Educació i Turisme”, amb la supervisió dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Aquesta sortida participativa , ha servit com a clausura de les diferents activitats i accions que han anat realitzat els delegats verds dels diferents centres educatius durant el curs 2018-19 , amb una valoració molt positiva.