NOTÍCIES
CONTACTE
CICLES FORMATIUS Grau mitjÀ

Warning: Use of undefined constant DESC - assumed 'DESC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/clients/client1/web503/web/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(115) : eval()'d code on line 21

Instal·lacions elèctriques i automàtiques

Els estudis d’instal·lacions elèctriques i automàtiques permeten obtenir la capacitació professional per muntar i mantenir línies i instal·lacions de distribució d’energia elèctrica i instal·lacions de telecomunicacions i d’automatització d’edificis i control, manteniment i assaig de màquines elèctriques. Realitzar projectes elèctrics segons el Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió.


ACCÉS
MÒDULS
DISTRIBUCIÓ HORÀRIA
SORTIDES
DÍPTICS
Videos

ACCÉS

Per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà s’ha de complir un dels requisits següents

 • Disposar del títol de graduat o graduada en educació secundària.
 • Disposar del títol d’FP1 (o equivalent).
 • Disposar del títol de tècnic (CFGM) o equivalent.
 • Tenir el segon de BUP aprovat.
 • Superar el curs d’accés a cicles formatius de grau mitjà (CAM).
 • Superar la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà.
 • Superar la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

MÒDULS

AUTOMATISMES INDUSTRIALS

DESCRIPCIÓ:

A primer es dissenyen, mecanitzen i cablegen quadres elèctrics per al comandament de màquines i motors. A segon s’estudia la pneumàtica (tècnica de l’aire comprimit) i la programació d’autòmats programables.

INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES INTERIORS

DESCRIPCIÓ:

L’objectiu principal és adquirir els coneixements necessaris per poder intervenir en les instal·lacions interiors dels habitatges o de les naus industrials. Per assolir-lo, es realitzen pràctiques amb eines, materials i aparells de mesura.
Amb l’ajut de les noves tecnologies i els aparells informàtics es realitza la documentació necessària per al bon funcionament i un correcte manteniment.

INSTAL·LACIONS DE DISTRIBUCIÓ

DESCRIPCIÓ:

S’estudien i es realitzen operacions de muntatge i manteniment de línies elèctriques que parteixen de les centrals elèctriques fins arribar als punts de consum (habitatge, indústria…).
Inicialment, l’alumnat aprèn les normes i procediments per executar les instal·lacions elèctriques necessàries (centres de transformació, línies aèries i subterrànies, caixes de proteccions, derivacions individuals…).
Posteriorment, es porten els coneixement a la pràctica; muntant, connectant i verificant aquestes instal·lacions elèctriques seguint el criteri del reglament de baixa tensió i altres normes de companyies del sector elèctric.
Es complementen les pràctiques amb visites tècniques a empreses del sector.

INFRAESTRUCTURES COMUNES DE TELECOMUNICACIÓ EN HABITATGES I EDIFICIS

DESCRIPCIÓ:

A la primera UF s’estudia l’emissió, recepció, amplificació i distribució del senyal de Ràdio i Televisió Terrestre i Satèl·lit. Es dissenyen i munten instal·lacions de televisió i es realitza la documentació pertinent.
A la segona UF s’estudien i es munten instal·lacions de telefonia analògica i digital, centraletes de telefonia i VoIP. També es munten porters automàtics i videoporters i sistemes de videovigilància, així com xarxes de dades.

INSTAL·LACIONS DOMÒTIQUES

DESCRIPCIÓ:

La domòtica és l’automatització aplicada a l’habitatge. Contribueix a fer-nos la vida més fàcil mitjançant el control, i aquest ens permet aconseguir millores de confort, de seguretat i d’estalvi energètic.
Per treballar aquesta tècnica, s’utilitzen elements connectats en xarxa i/o aparells que podran ser governats per ordinadors, tauletes i telèfons mòbils.

INSTAL·LACIONS SOLARS FOTOVOLTAIQUES

DESCRIPCIÓ:

Estudi de les instal·lacions de producció d’energia elèctrica fotovoltaica. L’energia fotovoltaica és una energia renovable, neta i econòmicament viable amb un gran potencial.
Es dissenyaran instal·lacions d’autoconsum per a petits habitatges aïllats i connectats a xarxa i instal·lacions més grans per produir i vendre energia elèctrica.

MÀQUINES ELÈCTRIQUES

DESCRIPCIÓ:

S’estudien i es realitzen muntatges pràctics de màquines elèctriques.
Inicialment, s’estudia la construcció de cada grup de màquines (transformadors, generadors i motors de corrent continu i corrent altern).
Un cop conegudes les màquines es realitzen estudis dels paràmetres bàsics de funcionament a partir del control d’aquestes mitjançant quadres elèctrics.
Els quadres elèctrics es realitzaran seguint els estàndards de qualitat, utilitzant eines de disseny amb ordinador i, posteriorment, es portaran a la pràctica al taller.

ELECTRÒNICA

DESCRIPCIÓ:

L’electrònica és cada dia més present a les nostres vides. En aquest mòdul s’estudien els components bàsics i els fonaments de l’electrònica analògica i digital, tot realitzant diverses pràctiques. També es construeix i es programa un robot i es col·labora i participa en el concurs de robots didàctics ROBOLOT.

ELECTROTÈCNIA

DESCRIPCIÓ:

Aquest mòdul dona coneixements, de forma teòrica i pràctica, de les bases de l’electricitat i el magnetisme. Un cop s’han entès les bases s’ensenyen les aplicacions més importants en el món industrial i domèstic (instal·lacions elèctriques, motors elèctrics, transformadors, etc). També s’expliquen els principals dispositius de seguretat que es poden trobar en ambients industrials i domèstics.

IPO I: ITINERARI PERSONAL PER A L'OCUPABILITAT I

DESCRIPCIÓ:

Aquest mòdul professional dona coneixements per incorporar-se en el mercat de treball i dels drets i deures que tenen els treballadors, a més de proporcionar les eines per a la recerca d’ocupació.
També s’aprèn a identificar les situacions de risc derivades del treball i es coneixen els mitjans de prevenció i protecció.

IPO II: ITINERARI PERSONAL PER A L'OCUPABILITAT II

DESCRIPCIÓ:

Aquest mòdul dona coneixements sobre el món empresarial i les eines per desenvolupar la pròpia creativitat i iniciativa per començar un projecte empresarial; també es desenvolupa un pla d’empresa, per crear així el propi lloc de treball.

ANGLÈS PROFESSIONAL

DESCRIPCIÓ:

Aprendre a utilitzar la llengua anglesa per tal de ser capaç de relacionar-se de forma professional amb altres professionals, siguin d’on siguin; així com també entendre els manuals tècnics. Cada vegada, els mercats són més globals i la necessitat de conèixer una llengua estrangera és bàsic per moure’s pel món en qualsevol tipus de feina.

PROJECTE INTERMODULAR

DESCRIPCIÓ:

L’alumnat realitza un projecte d’automatització d’un procés. Dissenyen un automatisme que doni resposta a un repte plantejat per l’equip docent, i l’implementen. Per fer-ho, han d’aplicar els coneixements adquirits durant els dos cursos.

DIGITALITZACIÓ APLICADA ALS SECTORS PRODUCTIUS

SOSTENIBILITAT APLICADA AL SISTEMA PRODUCTIU

EE10_1 MÒDUL OPTATIU 1: ELECTRÒNICA PROGRAMABLE

EE10_2 MÒDUL OPTATIU 2: ROBÒTICA INDUSTRIAL BÀSICA I AUTOMASTISMES

DISTRIBUCIÓ HORÀRIA

Organització

Durada: 2.000 hores
Distribució: Intensiu, dos cursos
Horari 1r curs: matins
Horari 2n curs: tardes

DESCARREGA'T L'HORARI

SORTIDES

Professionals

 • Instal·lador elèctric industrial
 • Instal·lador elèctric domèstic (vivendes, edificis, oficines,…)
 • Oficina Tècnica
 • Tècnic elèctric en indústria de construcció de maquinària, tèxtil, alimentària, fabricació de productes,…
 • Operari tècnic de companyia elèctrica
 • Domòtica i eficiència energètica
 • Automatització
 • Instal·lacions solars fotovoltaiques
 • Instal·lacions TV i telefonia

Acadèmiques

 • Realitzar un altre cicle de Grau Mitjà per completar la formació.
 • Continuar amb un cicle de Grau Superior afí a la família professional.
 • Accedir a un cicle de Grau Superior d’altres famílies professionals.
 • Cursar Batxillerat.

Carnets professionals

 • Els alumnes que cursen aquest cicle formatiu obtenen la competència necessària per a poder exercir com a instal·lador elèctric.

DÍPTICS

Download

Muntar i mantenir línies i instal·lacions de distribució d’energia elèctrica.
Muntar i mantenir instal·lacions de TV, telefonia i xarxes de dades i d’automatització d’edificis.
Control de màquines elèctriques, manteniment i assaig.
Dur a terme l’administració, gestió i comercialització en la petita empresa o taller.

ACTUALITAT

LA XINXETA DEL JUNY

Ja teniu aquí la xinxeta , la revista del nostre institut. Aquest número està dedicat...

Més informació
LA XINXETA se'n va de FESTA

Ja és aquí el número 45 de la revista del nostre centre, "La xinxeta". Aquesta...

Més informació
ES JUBILEN !!!

Aquest trimestre hem acomiadat dos dels nostres companys que comencen la seva jubilació : la...

Més informació
TRAJECTÒRIES S FORMATIVES

L'alumnat de #4esoinslagarrotxa comparteix les experiències d'exalumnes de Cicles Formatius que ens expliquen en primera persona quin...

Més informació

LA XINXETA DEL JUNY

Ja teniu aquí la xinxeta , la revista del nostre institut. Aquest número està dedicat...

"ASSASSINAT o SABOTATGE ?"

Nous reconeixements pel Treball de l'Aniol Sucarrats i Costa 🚂🚂🚂 "Accident o Sabotatge ? El...

TOTS A FITXAR !!!!

Alumnat de #4esoinslagarrotxa de la matèria de Tecnologia dissenyen un dispositiu per tal que el professorat puguI...

OLIMPÍADA JUNIOR de GEOGRAFIA

Alumnat de #3esoinslagarrotxa de Socials paraticipen a la II Olimpíada Junior de Geografia organitza de per la @univgirona...

ACCESSOS DIRECTEs

INS LA GARROTXA
enter-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram