NOTÍCIES
CONTACTE

Jornades difusió FP : "Compartir experiències" amb exalumnes

Exalumnes de l’institut La Garrotxa expliquen les seves experiències professionals a alumnes d’ESO i Batxillerat.
Aquest dijous, dins el marc de les Jornades de difusió de FP a l’Institut La Garrotxa, ha tingut lloc l’acte “Compartir experiències”, on exalumnes de l’institut, en situacions professionals i personals ben diferents, han explicat el seu camí professional des que van acabar la seva estada a l’institut i fins a dia d’avui. Es tractava de fer arribar d’una forma directa i dinàmica als alumnes actuals, per una banda, quins avantatges suposa estudiar FP alhora d’inserir-se laboralment, i per l’altra, quines són les demandes actuals del mercat, tant a nivell tècnic com d’implicació i competitivitat.

La Jornada s’ha dividit en dues taules, una pels alumnes de 4t d’ESO, i l’altra pels alumnes de Batxillerat.
La primera, moderada per Josep Guix ha comptat amb la participació de :

-    Enric Estarriola, exalumne del cicle de Jardineria . És tècnic d’espais verds de la Cooperativa la Fageda d’Olot. Va estudiar el cicle de gran a través de les proves d’accés. “Estudieu ara que podeu, jo ho he hagut de fer de gran amb la feina, la família, els fills...he hagut que sacrificar moltes tardes de diumenge.”

-    Albert Dorca, exalumne del cicle de Mecanització, després d’un període de pràctiques en empreses, va accedir al cicle superior de Disseny de Projectes Mecànics a través del curs d’accés als cicles de grau superior. Actualment treballa a l’empresa olotina Reflusa, dedicada a la fabricació de peces mecàniques i a la rectificació de motors.

-    Sebastià Abatelli, va estudiar el cicle de grau mitjà d’Electricitat. Actualment és autònom i diregeix la seva pròpia empresa. Diu que al Garrotxa si vols aprendre tens moltes oportunitats i que cal aprofitar-les...ell ho va fer i li ha servit de molt per muntar la seva empresa... el que no li agrada gaire de la seva activitat és que el truquin a les 11 del vespre quan està sopant amb els amics, perquè hi ha una urgència elèctrica...ell no s’ho pensa dues vegades...deixa el sopar i solventa el tema...un client es un client,diu.

-    Jordi Vilarrasa, exalumne d’Agrària i de Càrnies. En el seu treball de final del cicle ja va dissenyar una empresa on criava porcs de qualitat i els trasformava en embotits que ell mateix comercialitzava. Aquella idea inicial ja fa temps que és tota una realitat i actuament té una empresa amb 8 treballadors i cada setmana sacrifica més de 20 porcs que transforma i comercialitza des de la parada que té a la Plaça Mercat. Estudieu el que us agradi, però que també us hi pugueu guanyar la vida i sobretot cal posar-hi passió i esforç que ningú et regala res.

-    Mercè Colom, Va estudiar el cicle de grau mitjà de Disseny de Moda perquè és el que havia somiat de petita. Li va encantar el cicle, ha estat treballant en el món de la moda i ara estudia el cicle formatiu de grau superior de Patronatge, per ampliar els seus coneixements. El que cal és preparar-se pel futur i aprofitar el temps, si no us agrada el que heu escollit, sempre podeu canviar, va dir.

-    Marina Fàbregas, Exalumna del cicle  de grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria. Quan estava estudiant ja la varen reclamar d’una consulta d’un odontòleg de Banyoles on hi va treballar mentre estudiava un cicle de grau superior a Girona. Actualment està a la Universitat estudiant Infermeria i vol continuar cap a medicina. Jo quan feia l’ESO com vosaltres treia unes notes molt baixes, just per aprovar. Quan vaig començar a estudiar Formació Professional, excelents, i fins ara, estic molt contenta de l’itinerari que he escollit i a més he pogut estudiar i treballar.

La segona taula, moderada per Carme Espuña i Jordi Antiga, ha comptat amb la participació  de :

-    Àngel Fajardo, ex alumne de Disseny de Projectes Mecànics, que està treballant en una Enginyeria a Àustria, empresa on va realitzar, a través d’una estada ERASMUS, les pràctiques del cicle.
-    Raquel Güell, que està fent el projecte final de carrera d’arquitectura i està treballant en un despatx d’arquitectura. Al llarg de tota la carrera ha estat treballant els estius en oficines tècniques, i concretament l’estiu passat va estar treballant a Anglaterra en un despatx d’arquitectura.  Havia realitzat el cicle de Projectes d’Edificació després del batxillerat per continuar estudiant a la universitat.
-    Cristina Arjona, va estudiar CAI i després el CFGS de Laboratori. Posteriorment va fer la carrera d’Infermeria i ara està treballant i estudiant per Llevadora. Aquesta especialitat l’està estudiant perquè fent les pràctiques del CF va poder estar en la Sala de Parts i això li va permetre veure una possibilitat dins de la branca de sanitat que li interessava moltíssim.
-    Lluís Olivet : va cursar batxillerat i el cicle formatiu de Regulació i control automàtic, posteriorment va obtenir el títol d’Enginyer Industrial, i gràcies a una beca de La Caixa, va poder cursar un Postgrau en enginyeria d’automoció competitiva. Disposa de 10 anys d’experiència  en el sector de l’automoció, participant en diversos projectes de desenvolupament I+D  en sectors de l’automoció i la mobilitat en general. Des de fa cinc anys que lidera la seva empresa OTCengineering, empresa especialitzada en mobilitat intel·ligent, sostenible i el vehicle connectat. En dues ocasions ha rebut el reconeixement com una de les empreses més innovadores de Catalunya en el sectors Smart.

Tots ells han donat una visió molt positiva de la FP, en quant que facilita la inserció laboral donat que hi accedeixes abans que per altres vies formatives, que en molt casos durant uns anys pots compaginar formació i feina, i que al tractar-se d’uns ensenyaments molt pràctics s’acosten a la realitat dels llocs de treball. També han destacat la importància del coneixement de l’anglès i altres idiomes, així com de la implicació i recerca de l’excel•lència a nivell personal.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram