NOTÍCIES
CONTACTE

PROJECTE SMART SCHOOL 4.0

El passat divendres 1 de juliol tres representants de l’Institut la Garrotxa es van desplaçar a Bergara per participar a la segona trobada amb membres del CIFP Miguel Altuna per treballar en el projecte Smart School 4.0, control d’eficiència energètica dels centres en entorns d’aprenentatge digitalitzats. Juntament amb les empreses Wattia Innova d’Olot i JMP Ingenieros de la Rioja i el centre Miguel Altuna, l’Institut la Garrotxa coordina el projecte Smart School 4.0 en el marc dels projectes d’Innovació aplicada i transferència del coneixement a la formació professional, finançats pel Ministeri d’ Educació i Formació Professional y la Unió Europea – Next Generation. A principis de juny va tenir lloc la primera trobada a Olot, per tal de concretar les línies de treball.
El projecte Smart School 4.0 consisteix a crear entorns reals de control i monitorització dels consums de gas, aire comprimit i electricitat, els alumnes dels cicles formatius dels dos centres es familiaritzaran amb les tecnologies 4.0 en aquests camps des del mateix procés d’aprenentatge, amb la finalitat d’afavorir la sensibilització en eficiència energètica, promoure la industrialització sostenible i fomentar la innovació.
Mitjançant aquest projecte els alumnes i futurs professionals aprendran a treballar en entorns digitalitzats, a analitzar dades, en definitiva podran ampliar les seves competències digitals, cada vegada més demanades en el món laboral. Com a resultat del projecte els dos centres elaboraran un programa pilot i una transmissió de coneixements tecnològics i pedagògics. Amb projectes com aquest, de col•laboració instituts empreses, es garanteix una formació professional de qualitat altament connectada amb les noves tecnologies i el sector productiu.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram