NOTÍCIES
CONTACTE

Premi Àgora per al treball de recerca de l'Aina Chan Mas.


L’ICE De la Universitat De Girona, concretament el grup de treball de Cultura Clàssica, ha decidit per unanimitat que el premi Àgora 2022 sigui per al treball On és Alèceia? de l’alumna de 2n de Batxillerat humanístic Aina Chan Mas. Aquest premi té com a objectiu premiar la millor proposta de recerca i divulgació en l’àmbit de la llengua i la cultura de les civilitzacions de l’ Antiga Grècia i Roma.
El treball de l’Aina ha consistit en la creació d’una novel•la històrica de misteri ambientada a l’Empúries de finals del segle I aC. El Jurat ha valorat especialment aquest treball per una doble vessant: la recerca exhaustiva vinculada al jaciment arqueològic d’Empúries i la vessant de creació literària original. També destaquen la capacitat d’enllaçar la informació arqueològica, històrica, les entrevistes realitzades a especialistes i el treball in situ amb una producció literària pròpia.
Des de l’institut volem felicitar l’Aina pel seu esforç i per mostrar-nos, de manera original i divertida, la importància de la recerca en l’àmbit d’humanitats. També us convidem a tots a veure el vídeo que va haver de presentar al concurs, en el qual ens fa un resum esplèndid de la seva recerca en només quatre minuts!.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram