LES JOT al CFGS de LABORATORI CLÍNIC I BIOMÈDIC

EN el marc de les JOT, l'alumnat del CFGS del laboratori clínic i biomèdic han pogut assistir a dues xerrades relacionades amb el seu àmbit d'estudi.

Per una banda, el DR en Biologia i investigador del IBB-CSIC-IDIBAPS i divulgador científic Daniel Closa i Autet, ens ha fet dues xerrades . A segon de laboratori, ens ha explicat el projecte de recerca que ell dirigeix, centrat en l’estudi de la pancreatitis aguda i com tractar les complicacions que se’n deriven,  i en ha presentat els últims descobriments i avenços que han fet en aquesta recerca biomèdica.

 L’altra  ha estat  per primer i segon curs del cicle de laboratori, i s'ha enfocat a generar debat i  reflexió sobre: què és la ciència i que no; o com diferenciem la ciència de les pseudociències?


També hem rebut la visita de la Sara Ramió i Pujol PhD, Directora Tècnica de l'empresa GGOODGUT, empresa gironina amb seu al Parc Científic i Tecnològic UdG. La Sara en ha explicat a què es dediquen i quins són els seus objectius. GOODGUT és una empresa biotecnològica creada l'any 2014, que es dedica a la recerca i desenvolupament de sistemes no invasius de suport al diagnòstic i el tractament de malalties digestives basats en la microbiota intestinal com a factor determinant.  Actualment tenen alguns productes al mercat, i la Sara ens ha explicat una mica què hi ha darrere d'aquests productes diagnòstics.

Agraïm tot el que hem compartit i hem après amb aquestes xerrades.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram