LA UDG PREMIA L'ENGINY DE GERARD SÁEZ

En la 21a edició dels PREMIS DE TREBALL DE RECERCA de BATXILLERAT de la Universitat de Girona s'ha premiat en l'àmbit tecnològic el treball Aplicacions de la Raspberry PI de l'alumne Gerard Sáez.

Com ens explica el mateix Gerard, el treball de recerca explica en detall què és la Raspberry Pi, quins models i variacions s'han presentat, i com adquirir-la i posar-la en marxa amb el més bàsic. A més, presenta un munt d’usos que qualsevol, amb pocs coneixements, pot dur a terme a casa. Diferenciant-les en grups com educació, entreteniment o treball, es fa una breu explicació de cada aplicació. També es menciona la revista The MagPi, un gran font de coneixement entre creadors, on cada mes es comparteixen projectes i notícies sobre aquesta singular placa. Per acabar amb la part teòrica, s’exposen alguns projectes d’èxit que s’han aconseguit amb la Raspberry Pi, com el d'enviar-ne una a 40 km d’alçada o de convertir-ne una altra en un telèfon mòbil funcional.

A la part pràctica del treball, i més extensa, s’explica pas a pas, amb l’ajuda d’una barreja de projectes d’internet en anglès, la construcció i posada en marxa d’una màquina de jocs arcade, amb tota la seva electrònica connectada a una Raspberry Pi i l’estructura de plàstic impresa en 3D, utilitzant també una aplicació per a Raspberry.

La conclusió més concisa d'aquest treball és que la Raspberry Pi té un potencial increïble, amb un munt d'aplicacions a l'abast de molts gràcies a la seva baixa necessitat d'inversió i de coneixements.

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram