“Durant el mes de novembre i desembre els alumnes de 1r de batxillerat científic i tecnològic han realitzat un taller de 2 hores amb el tema principal els cereals. Els continguts curriculars treballats es troben dins del temari de glúcids i proteïnes on s’han reforçat els coneixements teòrics i els han hagut de posar en pràctica en la realització del taller per tal de comprovar la presència de gluten en diferents farines que han hagut d’amassar. Tanmateix han classificat gramínies( espelta, ordi, fajol, blat de moro, quinoa, mill..etc) i han comprovat la presència de midó amb la solució Lugol.
Per altra banda, s’ha insistit en la importància de tenir una dieta variada, equilibrada i d’augmentar el consum dels aliments integrals per l’aportació de nutrients essencials en la nostra l’alimentació així com dels productes de proximitat o de Km 0.
Tanmateix els alumnes de 2n de batxillerat, han realitzat durant el mes de gener el taller basat en la producció de formatge fresc.
Aquest taller consta de dues parts, una més teòrica i d'introducció a l'estructura de la caseïna (proteïna present a la llet) i diferents tipus de coagulació (àcida, amb clorur càlcic i enzimàtic) i els seus efectes sobre la proteïna. La part pràctica va consistir en fer tres tipus de formatge a partir dels tipus de coagulació descrits i calcular el rendiment de cada procés. Els estudiants varen poder tastar els formatges que ells mateixos havien fet. Boníssims!
Des del departament de ciències naturals donem les gràcies a la Mercè i l’Andreu de KREAS, per fer els tallers tan dinàmics, participatius i alhora educatius on les explicacions sempre han anat acompanyades per diferent material que els ha ajudat en tot moment.”