NOTÍCIES
CONTACTE

Visita a Sant Joan de les Abadesses i a Vic.

El passat dimecres 30 de novembre els alumnes de segon de batxillerat de les matèries d’Història de l’art i Simbologia religiosa vam fer una sortida cultural a Sant Joan de les Abadesses i a Vic.
Vam marxar ben aviat des de l’institut per poder aprofitar al màxim el dia. Només arribar a Sant Joan, vam visionar un audiovisual molt interessant que explicava tota la història del monestir. Vam quedar molt sorpresos de la quantitat de coses que havien passat allà dins! De seguida vam començar la visita pel claustre on la Glòria i la Pilar, les dues professores, ens van posar en situació i ens van explicar tot d’aspectes relacionats amb l’art i la religió que l’envoltaven. Després vam entrar a l’església on vam quedar impressionats pel Santíssim Misteri o el Davallament de la creu: set figures de fusta situades darrere l’altar que representaven l’escena en què es baixa Crist de la creu. Gràcies a les professores vam poder conèixer tots els detalls artístic i simbòlics d’aquest conjunt escultòric.
En acabar vam anar fins a Vic per visitar les sales del Romànic i el Gòtic del Museu Episcopal. Vam poder aplicar alguns dels conceptes teòrics explicats a classe i aprofundir en les anàlisis de les peces exposades amb l’ajuda d’una guia del museu. Finalment, ens vàrem apropar al temple romà de Vic per comentar-ne les característiques.
Aquesta activitat ens ha permès adonar-nos de la presència de l’art en el nostre entorn més proper, i sobretot, valorar una mica més el patrimoni artístic del nostre país.

Bruna Closa i Ilona Tané
(alumnes de 2 Batxillerat)

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram