NOTÍCIES
CONTACTE

Alumnes de llatà­ a la via romana del Capsacosta

Els alumnes de l’optativa de llatí de 4rt. d’ESO han fet una caminada per l’antic camí romà , la Via Ànnia, que va des de Sant Pau de Segúries fins a Sant Salvador de Bianya. És un recorregut d’unes dues hores, durant les quals es poden observar in situ les tècniques constructives romanes i gaudir dels diferents paisatges de la Garrotxa i el Ripollés.

Aquesta via va ser construïda pels romans, gairebé fa dos mil any, per tal de comunicar el port d’Empúries amb les mines que hi havia als Pirineus. És un monument únic a Catalunya ja que ens permet trepitjar una calçada romana en molt bon estat. El fet de trobar-se en una zona muntanyosa fa que s’hagi coservat molt bé l’antic empedrat i, sobretot, els murs que es van haver de construir per tal de superar el fort desnivell de la pujada. És un clar exemple que les obres, si es fan ben fetes, poden durar molts anys. Tot un privilegi que tenim ben a l’abast!

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram