NOTÍCIES
CONTACTE

Intercanvi Olot - Ljubljana

El passat diumenge dia 9 de febrer 14 alumnes de primer de batxillerat vam anar de viatge a la capital d’Eslovènia, Ljubljana. Aquest viatge forma part de l’intercanvi que es fa durant la setmana d’esport, cultura i lleure.

Després d’agafar l’avió a l’aeroport del Prat de Barcelona vam arribar a Venècia on els alumnes eslovens ens van venir a rebre i cadascú va anar amb el seu alumne corresponent.

El dia següent (dilluns 10 de febrer) vam anar a visitar Ljubljana. Després de visitar i fotografiar tots els racons de la ciutat vam anar a l’institut a dinar. Després de dinar ens van fer un taller de danses típiques del país.

El dimarts 11 de febrer ens vam dirigir a Bled. Va ser un dels millors dies ja que hi havia molta neu i vam poder fer moltes fotos. Un cop vam quedar tots ben molls i amb molta gana vam anar a l’institut a dinar. Després de menjar vam fer activitats esportives.

El dimecres vam anar de visita a Postojna. Aquest lloc és molt famós per la seva enorme gruta. Després d’entrar-hi i visitar-la de cap a peus vam anar a una ciutat al costat del mar, Piran.

El dijous 13 vam anar a visitar un museu on hi feien tota mena d’experiments. Va ser molt interessant ja que nosaltres mateixos vam poder fer-los i entendre com funcionaven. Després de dinar a l’institut vam preparar tres power points per fer una exposició oral explicant l’estada a Olot i la d’Eslovènia als pares eslovens. Un cop preparats i amb els pares a la sala d’actes els hi vam exposar. Tot seguit vam poder tastar tota mena de menjars típics d’Eslovènia.

Malauradament va arribar l’últim dia. El divendres 14 ens vam haver de despedir dels nostres amics eslovens i no dir-nos adéu, sinó fins un altre! Aproximadament a dos quarts de sis ja érem al nostre institut.

A continuació tots els integrants de l’intercanvi expliquen la seva opinió del viatge:

Isaac Planella:
Ha sigut un viatge molt divertit i educatiu on hem après molt d’anglès i fins i tot una mica d’eslovè! Ens han acollit molt bé i ens ha permès veure la seva cultura i costums. Em va sorprendre el fet que per anar per l’institut s’havien de canviar les sabates de carrer per sabatilles de casa.

Ariadna Solanas:
No és la primera vegada que faig un intercanvi però sí la millor. Realment val la pena i he gaudit molt. És una oportunitat que mai oblidaré.

Andrea Sanchez Soler:
Crec que és una bona oportunitat per veure món i sobretot anglès. La família molt bé, l’estància genial. Potser canviaria alguna cosa sobre l’organització d’Eslovènia però crec que ha estat un bon viatge. Gràcies a tota la gent que hi ha col•laborat!

Lia Badosa:
És la primera vegada que faig un intercanvi i realment trobo que és una bona experiència, ja que et dóna una altra visió del país. Em va sorprendre que marxessin tan d’hora quan van de festa i que per l’escola van amb sabatilles. Repetiria l’experiència.

Núria Agustí:
M’ha agradat molt fer aquest intercanvi ja que trobo que és una bona manera de veure noves cultures i així també aprenem anglès.

Berta Arbat:
He trobat molt útil fer aquest intercanvi perquè hem après molt d’anglès i la cultura d’un altre país. Una de les coses que m’han sorprès més va ser que van amb sabatilles a l’institut.

Laia Canal:
M’ha encantat poder formar part d’aquest intercanvi, realment ha estat genial. La família i la gent era molt maca i m’ha agradat la manera com viuen (alumnes amb sabatilles per l’institut, moltes sales...).

Carla Colom:
He gaudit molt d’aquest intercanvi, tant la setmana d’Olot com la que hem passat a Eslovènia. Crec que ha estat genial poder viure aquesta experiència i aprendre tantes coses. Llàstima que es fes tan curt, ja que al final és quan ens hem unit més.

Adrià Bassols:
Per a mi ha estat una de les millors experiències que he viscut, crec però que amb més temps haguéssim pogut gaudir més de les relacions fetes a Eslovènia que han estat estupendes.

Arnau Coromina:
Ha estat una estada molt didàctica, tant en l’aprenentatge d’anglès com en l’intercanvi de costums . He gaudit molt de l’acollida i la simpatia que m’ha proporcionat la família d’Eslovènia. Una experiència que tothom hauria de viure.

Xènia Domènech:
L’intercanvi ha estat una gran experiència la qual ens ha permès conèixer gent nova, nous costums, practicar l’anglès i conèixer Eslovènia d’una forma diferent. És una experiència molt bona i recomanable.

Guillem Font:
Ha estat una vivència intensa però reconfortant. Eslovènia bona ciutat, millors persones. L’acolliment bé, família “ultacatòlica”. Tot perfecte amb amistats que duraran més d’Eslovènia i bon aprenentatge didàctic i cultural amb una visió general del país. Repetiria si fes falta...

Anna Lloansí:
Aquest intercanvi m’ha ensenyat a conèixer una nova manera de viure i fer les coses que crec que amb un viatge en un hotel no hagués tingut la oportunitat de conèixer. M’ha agradat molt i tornaria a repetir.

Sílvia Murlà:
No és el primer intercanvi que faig però crec que aquest en especial ha estat molt bé. M’ha servit per practicar l’anglès i conèixer més països. La família m’ha tractat molt bé i amb la noia ens hem portat molt bé. Em va sorprendre la manera que tenen d’anar a l’institut i una mica la seva organització. Seguiré repetint l’experiència.

Tots els alumnes que hem fet aquest intercanvi coincidim amb gairebé tot, ha estat una experiència increïble!

Isaac Planella Fontàs / 1r Batxillerat Humanístic

INS LA GARROTXA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram